Loading color scheme

Hieronder een antwoord op de meest gestelde vragen:

Dit is een bus van Busreizen Weidel Tours die ingericht is als mobiel testcentrum. Volledig volgens de veiligheidsregels en met gekwalificeerd personeel aan boord die sneltesten afnemen. De bus is te vinden op vaste locaties én kan op vraag naar uw bedrijf/school/overheidsorganisatie/… komen.

Dit initiatief werd op poten gezet om de druk op de zorgsector en de testfaciliteiten te verlichten. Zij kunnen het aantal tests niet meer tijdig verwerken. Daarnaast willen we ook de druk op bedrijven verkleinen. Want mensen die mogelijk met corona besmet zijn maar geen symptomen vertonen, mogen voorlopig niet meer getest worden. Zij moeten wel verplicht in quarantaine. Medewerkers die thuis moeten blijven, creëren ongewild extra druk op collega’s en het bedrijf. Als werknemer én als werkgever wilt u snel zekerheid en gemoedsrust. Want u wil vermijden dat uw hele bedrijf in quarantaine moet.

De kostprijs van een sneltest bedraagt €80 + 21% btw per stuk. Bij groepsaankopen wordt er een verlaagd tarief voorzien. Hierin is alles inbegrepen: het vervoer, het afnemen en analyseren van de test, de test zelf …

Voor bedrijven wordt er een factuur opgemaakt. Particulieren kunnen ter plaatse met Bancontact betalen.

De bus is op vaste locaties te vinden, deze kan u hier raadplegen. Er dient altijd een afspraak gemaakt te worden. Daarnaast komen wij langs bij uw bedrijf, school, overheidsorganisatie … om (een deel van) uw team te testen. Contacteer ons om een bus te boeken.

Aangezien deze testen niet voorgeschreven zijn door een arts, worden ze niet terugbetaald. Het principe is hetzelfde als wanneer u zich vrijwillig laat testen in 1 van de testcentra of in het kader van internationale reizen. Deze worden niet vergoed.

- Kom op het moment van je afspraak naar de Sneltestbus. Indien het niet lukt om alleen te komen, mag iemand meekomen om hulp te bieden. Er zal aan die persoon gevraagd worden om buiten te wachten tijdens de test.
- U draagt een mondmasker, meet uw temperatuur via de Scantemp en ontsmet uw handen bij aankomst. Hou altijd 1,5 meter afstand.
- U toont uw identiteitskaart en vult het registratieformulier in.
- Als het uw beurt is, wordt u begeleidt naar uw stoel in de bus. Een zorgkundige neemt de test af via de neus.
- Na ongeveer 15min ontvangt u uw resultaat.

Ja, er dient altijd een afspraak gemaakt te worden. Dit om iedereen zijn veiligheid te garanderen en wachttijden te minimaliseren.

U kan zich laten testen wanneer u dit opportuun vind. U hoeft geen symptomen te hebben. Het kan zijn dat u een test wenst omdat er iemand in uw omgeving positief getest is of symptomen vertoond. Het kan zijn dat 1 van uw medewerkers symptomen vertoont of positief getest is en u (een deel van) uw team wenst te laten testen.

Wij maken gebruik van sneltesten: dit wil zeggen dat u na een kwartier resultaat heeft.

Bij een positief resultaat, moet u meteen in isolatie en contact opnemen met uw huisarts voor de verdere stappen. Er kan een foto van het testresultaat bezorgd worden als bewijs. We zijn in onderhandeling met Sciensano voor de opname van de testresultaten in de nationale datacollectie.

Wij leveren geen attesten af op een sneltest