Loading color scheme

Maak nog steeds een afspraak of boek de Sneltestbus voor uw bedrijf

Van probleem naar oplossing

Eind oktober hebben wij de Sneltestbus opgestart. We zijn iets meer dan 1 week verder: wat een parcours! We laten jullie hierbij weten dat wij ons blijven inzetten. Het idee is ontstaan nadat de overheid had beslist om asymptomatische personen niet meer te testen. Elke testcapaciteit kent zijn grenzen. En worden die grenzen bereikt, dan moeten er keuzes gemaakt worden. Dat begrijpen wij volkomen. Zowel voor werkgevers, werknemers en de bevolking in het algemeen, werd er door deze beslissing veel onzekerheid gecreëerd. De impact is groot. Die hebben wij al gevoeld en die zal u ongetwijfeld ook al gevoeld hebben in uw nabije omgeving.

Als ondernemers en voor ondernemers willen wij ons steentje bijdragen. Wij hebben de koppen bij elkaar gestoken en de Sneltestbus opgezet. Hierdoor kunnen wij een goede, zij het tijdelijke, oplossing bieden om de testcapaciteit gedeeltelijk te verhogen. Voor de opstart hebben wij enkele Universitaire ziekenhuizen en virologen gecontacteerd. De antwoorden die wij ontvangen hebben, waren één voor één enthousiast en dankbaar voor het initiatief. Wat de doorslag en ons de extra energie gaf om dit initiatief nog sneller op poten te zetten.

Lees meer

Praktische info Coronavirus en sneltest

Afspraak in de Sneltestbus?

- Kom op het moment van je afspraak naar de Sneltestbus. Indien het niet lukt om alleen te komen, mag iemand meekomen om hulp te bieden. Er zal aan die persoon gevraagd worden om buiten te wachten tijdens de test.
- U draagt een mondmasker, meet uw temperatuur via de Scantemp en ontsmet uw handen bij aankomst. Hou altijd 1,5 meter afstand.
- U toont uw identiteitskaart en vult het registratieformulier in.
- Als het uw beurt is, wordt u begeleid naar uw stoel in de bus. Een zorgkundige neemt de test af via de neus.
- Na ongeveer 15min ontvangt u uw resultaat.

Lees meer

Sneltestbus in de pers

Lovende reacties op eerste Sneltestbus in Vlaanderen

Ons initiatief wordt massaal opgepikt door de pers, de aanvragen stromen binnen. Wij zetten alles op punt om op te starten op donderdag 28/10. Samen tegen corona!
Bekijk de persartikelen hieronder:

Lees meer