Loading color scheme

Druk op testfaciliteiten én bedrijven verlichten

De zorgsector kan het aantal tests niet meer tijdig verwerken. De labo’s zitten aan hun plafond en kunnen niet nog meer testen verwerken. Daar willen wij mee een oplossing en de nodige support bieden: de eerste Sneltestbus in Vlaanderen. Deze bus komt ter plaatse bij bedrijven, scholen, overheidsorganisaties … met gekwalificeerd personeel én betrouwbare sneltesten aan boord. Binnen het kwartier weet je het resultaat. Onze Sneltestbus kan bij u ter plaatse komen én we zijn op vaste locaties terug te vinden waar iedereen welkom is mits reservatie.

Initiatiefnemers

"Mensen die mogelijk door corona besmet zijn, maar geen symptomen vertonen, worden voorlopig niet meer getest. Zij moeten wel verplicht in quarantaine. Medewerkers die thuis blijven, creëren ongewild extra druk op collega’s en op het bedrijf. Ook bij ons moest half oktober een medewerker in quarantaine, met de schrik en de onzekerheid dat heel mijn salesteam mogelijk besmet was. Als werknemer, maar ook als ondernemer wil je graag snel zekerheid, en vele ondernemers met mij. Want je wil vermijden dat je hele bedrijf in quarantaine moet."

Dominique Willems
CEO, Solvas

"Als ondernemers hopen we toch ook een maatschappelijk steentje bij te dragen. We richten één van onze bussen in als mobiel testcentrum, volledig volgens de veiligheidsregels, met gekwalificeerd medisch personeel aan boord. We moeten en zullen snel schakelen en beschikken over een ploeg die 24 uur op 24, 7 dagen op 7, klaar staat om op de baan te gaan én te testen. Voorlopig starten we met één bus, maar we kunnen opschalen naar 25 Sneltestbussen op heél korte termijn. Hiervoor zijn de nodige voorbereidingen reeds getroffen.”

Tim Tfelt
Zaakvoerder, Weidel Tours

Sneltesten helpen het coronavirus beter te bestrijden. En ze helpen het maatschappelijk en economisch verkeer op gang te houden. De Sneltestbus gebruikt sneltesten van Abbott, waarvan we de bevestiging hebben gekregen van onder andere UZ Leuven dat een positieve test betrouwbaar is. Deze test wordt uitgevoerd op een staalafname uit de neus. Het wattenstaafje wordt in een chemische analysevloeistof gedoopt, en druppelt uit op een papier. Een kwartier later is aan het aantal streepjes te zien of het een positieve of negatieve uitslag is. Bij 2 streepjes heeft u COVID-19. Dat de overheid in het systeem gelooft bewijst het feit dat ze net zelf 4 miljoen testen hebben aangekocht en volop bezig zijn met, in samenspraak met microbioloog Herman Goossens, het uitschrijven van de nodige protocollen om deze uit te voeren.